076-393 1258   info@birdblock.se

Vägglöss

order.pngProblemen med vägglöss har ökat markant under de senaste åren. Fram till för bara ett tiotal år sedan var vägglusen i princip utrotad i Sverige. I och med att människor blir allt mer globala och resor till olika platser i världen har vägglusen återkommit till Sverige. Bland de mest drabbade områdena finns hotellindustrin och studentbostäder. Vägglössen finns dock på alla möjliga platser så som vårdhem, tågvagnar, kontor eller i hemmet. Enligt Smittskyddsinstitutet lever vägglusen enbart på blod vilket gör att den dras till människor. Vägglössen är främst aktiv på natten och gömmer sig i olika skrymslen under dagen. De kan leva utan föda i upp till ett år.

Många människor och företag får lätt en känsla av skam när man drabbas av vägglöss. Därför är det viktigt att notera att det inte är en persons hygien eller liknande som ligger bakom att man får vägglöss. Det är ett problem som kan drabba vem som helst. Vägglusens bett kan ge irriterande utslag och sveda. Problemet är mycket svårt att hantera och därför rekommenderas det starkt att en professionell saneringsfirma kontaktas när vägglöss upptäcks.

Vägglusen har länge varit svår att upptäcka innan de har bitit personerna som vistats i det drabbade området. Små spår av torkat blod runt sängkarmar och liknande är de spår som vägglössen lämnar. Nu finns det dock en produkt som underlättar upptäckten av vägglöss. Bed Bug Alert är en nyligen utvecklad vägglusmonitor som upptäcker problemet innan du blir biten. Produkten är enkel att hantera och kontrollera. Placera produkten i sängen eller på andra ställen där vägglöss trivs.

Produkten är effektiv både i det egna hemmet och inom branscher som hotell och motell, studentbostäder och militärförläggningar. Monitorn lockar till sig vägglössen och den genomskinliga plasten gör att den är mycket enkel att kontrollera. Bed Bug Alerts unika design gör den till den mest effektiva produkten som utvecklats för att upptäcka och fånga vägglöss. När du upptäcker vägglöss i någon av dina monitorer bör du genast kontakta en saneringsfirma och isolera det drabbade området. Kassera den monitor där vägglössen har fastnat.